24 липня 2017 року було оголошено нові конкурси проектів Європейської Дослідницької Ради (ERC) в рамках Рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

24 липня 2017 року було оголошено нові конкурси проектів Європейської Дослідницької Ради (ERC) в рамках Рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

24 липня 2017 року було оголошено нові конкурси проектів Європейської  Дослідницької Ради (ERC) в рамках Рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

1. Конкурс для молодих вчених – ERC Starting Grant

(ідентифікатор ERC-2018-STG).

Стартові гранти – вже знайомий українським науковцям формат. Проектні пропозиції на їх отримання можуть подавати молоді вчені, які після захисту кандидатської дисертації мають термін активної наукової діяльності від двох до семи років (не враховуючи терміну відпустки з догляду за дитиною).

Останній день подання пропозицій – 17 жовтня 2017 року.

Докладніше про умови цього конкурсу – за посиланням: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/erc-2018-stg.html.

2. Конкурс  проектів міждисциплінарних досліджень – ERC Synergy Grant (ідентифікатор ERC-2018-SyG).

Синергетичні гранти призначені для проектів ERC нового типу. Вони передбачають утворення консорціуму з 2-4 наукових груп, очолюваних лідерами, які можуть працювати в різних установах, у тому числі з різних країн (відповідно до загальних правил участі в конкурсах ERC), і мають бути фахівцями в різних галузях науки. Ідея проекту повинна бути неординарною й обумовлювати міждисциплінарний підхід до її втілення, що демонструватиме синергетичність та взаємодоповнюваність учених-учасників і матиме на меті отримання результатів, яких учасникам неможливо було б досягти поодинці.

Останній день подання пропозицій – 14 листопада 2017 року.

Детальніше про умови цього конкурсу – за посиланням: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/erc-2018-syg.html.

Із запитаннями звертайтеся, будь ласка, до координатора Національного контактного пункту з ERC Яніни Міщук – на електронну адресу: mishchuk@imbg.org.ua (https://erc.europa.eu/content/yanina-mishchuk).

About the author

admin administrator

Leave a Reply