ЦІКАВА МАТЕМАТИКА ДЛЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ

ЦІКАВА МАТЕМАТИКА ДЛЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ

У зв’язку із проголошенням 2020/2021 навчального року – Роком математики в Україні, Інститут прикладної математики і механіки НАН України запланував багато заходів з популяризації науки серед молоді Донецького регіону. Розпочати роботу в цьому напрямі вирішили з наймолодших, а саме, з початкової ланки освіти. Адже реформа нової української школи дозволяє дітям не тільки отримувати знання у звичний нам спосіб, а й досліджувати світ власноруч. З ініціативи голови Ради молодих учених ІПММ НАН України, кандидата фізико-математичних наук Євгеньєвої Євгенії разом із вчителем вищої категорії Пожитько Юлією Сергіївною у 2-В класі ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 міста Слов’янська 30 вересня був проведений незвичайний інтегрований урок, присвячений вивченню ряду Фібоначчі та його властивостей.

Діти дізналися про італійського математика Леонардо Фібоначчі та його загадковий нескінченний числовий ряд, власноруч побудували спіраль Фібоначчі, а також знайшли математичні закономірності у пелюстках квітів та у русі хмар у небі.

Основною метою такого заходу було показати молодшим школярам, що математика – це не тільки приклади й задачі, а й закони існування всього живого. Зрештою, недарма Карл Фрідріх Гаусс у свій час сказав: “Математика – цариця наук!”

Найкращим результатом зустрічі стала допитливість та зацікавленість дітей математикою, їх прагнення пізнання нового. Тепер вони зовсім по-іншому будуть дивитися на равлика, соняшник, айстру чи морського коника.

Сподіваємось, що такі зустрічі стануть доброю традицією нашого інституту. Дуже важливо привити любов до наук ще у початковій школі. Адже діти – це наше майбутнє!

About the author

ІПММ Адмін administrator

Leave a Reply