Онлайн-лекція «Розвиток досліджень з теорії крайових задач у Донбаському державному педагогічному університеті за останні 30 років»

Онлайн-лекція «Розвиток досліджень з теорії крайових задач у Донбаському державному педагогічному університеті за останні 30 років»

26 березня 2021 року об 11.00 на платформі Zoom відбудеться онлайн-лекція завідувача кафедри математики та інформатики ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», доктора фізико-математичних наук, професора Чуйка Сергія Михайловича «Розвиток досліджень з теорії крайових задач у Донбаському державному педагогічному університеті за останні 30 років».

Дослідження слабкозбурених систем звичайних диференціальних рівнянь започаткували в 30-ті роки засновники Київської школи нелінійних коливань М.М. Крилов та М.М. Боголюбов, як розвиток методу малого параметра А. Пуанкаре та О.М. Ляпунова. Дослідження з теорії крайових задач у Слов’янському державному педагогічному університеті, нині, Донбаському державному педагогічному університеті, за останні 30 років були започатковані з 1987 р. під вирішальним впливом академіків НАН України А.М. Самойленка, М.О. Перестюка та член-кореспондента НАН України О.А. Бойчука.

У 2015 р. у відповідності до Постанови Президії НАН України від 05.02.2015 р. № 56 на території Донбаського державного педагогічного університету почав працювати Інститут прикладної математики і механіки НАН України. Дослідження з теорії крайових задач у Донбаському державному педагогічному університеті на сьогодні здійснюються під керівництвом член-кореспондентів НАН України О.А. Бойчука, В.Я. Гутлянського та І.І. Скрипніка.

Форма та місце зустрічі: онлайн-лекція на платформа Zoom (код для доступу буде повідомлено в напередодні лекції).

За додатковими питаннями звертатися до Нєсмєлової Ольги Володимирівни, тел. 0626-66-55-00.

Запрошуємо до участі науковців, викладачів, аспірантів, студентів і всіх бажаючих!

About the author

ІПММ Адмін administrator

Leave a Reply